info@eragranit.com.tr              0533 480 2172

Taş Parke Döşeme Çeşitleri

İçindekiler

Taş Parke Döşeme Çeşitleri

Bir parke projesini gerçekleştirirken, bir alanı işaretlemeye başlamadan veya tek bir alet seçmeden önce, dikkate alınması gereken hangi materyali kullanacaksınız? Kendiniz için ya da müşteriniz için hangi asfalt döşemenin en uygun olacağı konusunda karar vermelisiniz. Her malzeme türü, bir iş için diğerinden daha uygun hale getirebilecek benzersiz özelliklere ve tarza sahiptir. Bazıları daha dayanıklıdır, diğerleri daha fazla renk farklılığına sahiptir ve çoğu zaman bir malzemenin yüzey kalitesi diğerinden farklı olabilir.

Bahçenizde bozulmamış bir görünüm sağlamak için her taş türü arasındaki farkı bilmelisiniz. Hangi taşın hangi alana daha uygun olduğunu mutlaka araştırıp öğrenmeli ve işi uzmanına sormalısınız. Taş çeşitleri 4 farklı başlık altında toplanmaktadır.

İçindekiler;

Doğal Taş Parkeleri

Doğal Taş Parke

Kullanılabilecek birçok taş türü var, ancak neyle çalışacağınıza karar verirken doğal taştan daha ince bir şey olmadığı unutmayın. Doğal taş eğer iyi bir kaliteye sahipse uzun süre dayanıklıdır. Doğal taştaki renkler, insan yapımı bir süreçle değil doğada kendi kendine oluşmuştur. Doğal taş birçok nedenden dolayı çoğu zaman beton emsallerine göre üstün bir ürün olarak kabul edilir: Renk  çeşidi oldukça fazladır. Renklerin ince geçişleri elle veya bir makine ile yapılması imkansızdır. Betondan daha fazla soğuk hava koşullarına dayanıklıdır. Temizlemesi kolaydır. Daha değerli sayılır ve hatta bir mülke değer katabilir. Taşın tümü toprak katmanlarının altında benzersiz bir şekilde oluşturulduğundan, iki parça aynı olmaz. Her parça içerecek şekilde kendine özgü katmanlı desenler ve damarlanma olacaktır. Teknik olarak her bir proje benzersiz olacaktır. Yüksek sıcaklıklar içeren beton üretim sürecinden çok daha çevre dostudur. Dolayısıyla çevre bilincine sahip olanlar da doğal taşı tercih edebilir.

Hint Kumtaşı Parkeleri Döşeme

Hint Kumtaşı Parke Döşeme

Bu zamansız malzeme kolayca piyasada bulunan en popüler ithal malzemedir. Çok çeşitli renkler, yüzey kalitesi ve genel kullanılabilirlik nedeniyle Hint kumtaşı oldukça tercih edilir. Kumtaşları genellikle silikondan oluşan çimentolu bir malzeme formunda bir arada tutulan küçük tanelerden oluşur. Bir malzemenin ne kadar esnek olduğunu belirleyen bu silikon çimentodur.

Artıları ve Eksileri

Artıları:

  • Her bir döşeme için güçlü renk desenleri ve tasarımları vardır.
  • Geniş renk ve stil yelpazesine sahiptir.
  • Hava şartlarına ve soğuk koşullara dayanıklıdır.
  • Kir diğerlerinden nispeten daha kolay temizlenir.

Eksileri:

  • Kötü hava koşulları nedeniyle bakılmadığı takdirde zamanla kaybolabilir.
  • Yüzey% 100 doğal olduğundan bazen yüzeyde biraz pürüz olabilir.
  • Doğal taş ayrıca leke ve diğer kusurlar gibi istenmeyen doğal varyasyonları da beraberinde getirir.

Kireçtaşı Parke Döşeme

Kumtaşına benzemeyen kireçtaşı aynı zamanda doğal olarak toprak altında oluşan minik tanelerden oluşan ithal bir tortul taştır. Jeolojideki küçük fark minik taneleri basınç altında birbirine bağlayan çimentolu bir malzemedir. Renkler ve dokularda farklılık yaratan tamamen silikondan ziyade silikon ve kireç karışımıdır. Görsel olarak kalker ve kumtaşı arasındaki ana fark rengin tutarlılığıdır. Kumtaşı birbirine karışmış çeşitli renklerden oluşur oysa kireçtaşları çok daha tutarlı tanelerden yapılır. Taneler renk bakımından daha tutarlıdır ve sonuç olarak daha yumuşak bir renk paleti ile göz üzerinde daha ince olan bir alan yaratmak daha kolaydır. Renge ek olarak, daha tutarlı taneler kireçtaşı yüzeyinin de daha pürüzsüz olduğu anlamına gelir. Uzun süre daha fazla ısı ve basınca maruz kalırsa metamorfozlaşır. Doğası gereği, kireçtaşı oldukça geçirimsiz ve sert bir malzemedir.

Artıları

  • Kireçtaşının dokusu çok incedir, bu nedenle parke döşemesi olarak kullanıldığında belirgin yumuşak görünümlü bir yüzey alır ve daha pürüzsüz bir yüzey alanı oluşturur.
  • Kesmek ve çalışmak çok kolaydır.
  • Döşemelerin rengi arttığında, kalker derin, benzersiz ve çarpıcı renkler yaratır.

Eksileri

  • Renge karşı çok daha duyarlıdır.
  • Korunmazsa solmaya başlayabilir.
  • Renk paleti kumtaşından çok daha sınırlıdır ve daha az aralık vardır.
  • Kalsiyum bileşimi nedeniyle asit hasarı yaygındır.
  • Renkler tutarlı ve ilginçtir.
  • Kireçtaşının bileşimi, herhangi bir alanı hayata getiren sınırlı ama çekici bir renk paleti oluşturur. Bununla birlikte, solmaya ve asit hasarına yatkınlığı nedeniyle, muhtemelen sızdırmazlığın dikkate alınması gereken en önemli taşlardan biridir.

Granit Parkeleri Döşeme

Granit Parke Döşeme

Granit diğerlerine göre çok farklı magmatik bir taştır. Granitin yüzeyi çok çeşitli renklerde olabilir ve beyazdan siyaha tamamlanır. Granit sert olduğu için inanılmaz derecede temiz kesilir. Genellikle granit parke levhaları 6 biçilmiş yüze sahiptir ve bol miktarda görünüm vermek için alevli veya deri gibi bir yüzey kaplamalıdır. Granit, magmanın dünya yüzeyinin altında kristalleşmesinden oluşur ve çoğunlukla kuvars ve feldispattan oluşur. Her ikisi de özellikle kuvars inanılmaz derecede dayanıklıdır.

Artıları

  • Granit gözenekli değildir. Buda yüzeyin su veya çizilme nedeniyle zarar görmeyeceği anlamına gelir.
  • Yüzeyin tozu ve kiri tutması zordur ve sonuç olarak temizlenmesi kolaydır.
  • Geniş renk yelpazesi. Koyu siyah, griler, pembeler, kırmızılar ve beyaz arasından seçim yapabilirsiniz.

Bazalt Bordür Taş ürünlerimize ulaşmak için tıklayınız.

Son Gönderiler